Hjälper du dina celler att dansa eller få glädjefnatt?
Om inte - är det för att du kanske tror att de inte kan dansa eller att du inte vet hur man gör för att få igång en dans?

Du bestämmer mer än du tror
Pessimist eller optimist av födsel och ohejdad vana, inget som går att ändra på. Det är vad vi fått lära oss men det är faktiskt inte sant att du ÄR, istället BLIR du den du gör dig till.
I alla tider har vi fått lära oss att vi är en produkt av våra gener. Darwins teorier menar att det är arvsfaktorer som påverkar och kontrollerar hur våra liv blir. Alltså att DNA styr allt liv även över det emotionella och ditt beteende. Idag genom Epigenetiken – studien av den molekylära mekaniken genom vilken miljön kontrollerar genernas aktivitet – Invecklad titel som förenklat betyder - du bestämmer mer än du tror.

 Baserar du ditt liv på en felaktig värdegrund?
När pessimisten möter optimisten finns det ofta en underton om att optimisten är naivistisk i sin inställning till livet.
Faktum är att en positiv grundinställning till livet underlättar mer än någonting annat och idag vet vi att du blir vad du gör dig till i tankar och handling, det är det som skapar den du blir.

Så vilken värdegrund vill du basera ditt liv på? - "Det kommer aldrig att gå...., "Nåt ska man ha (om krämpor, livet är en jämmerdal, gamla talesätt som tutar i oss att tro inget annat..)
Eller att "Allt är möjligt", "En del tar bara längre tid", "Jag kan dö frisk", "Jag är ansvarig för min egen hälsa"… osv

Skaffa livsverktyg
Så hur kan vi göra för att skifta från negativt tänkande till positivt?

Steg 1
En bra sak att börja med är vetskapen om att du själv kan forma ditt liv och din inställning. Med denna kunskap har du en grundvärdering som du lever efter.

Steg 2
Skaffa dig livsverktyg som fungerar i ditt liv och tar dig dit du vill. Vet bara, att allting som är värt något tar tid och det beror på att du nu ska skapa nya vanespår i hjärnan som ska bli automatiserade så att du sen inte ens behöver tänka att du gör det.

Idag tänkte jag ge dig ett livsverktyg som jag själv tycker är väldigt effektivt och är ett av verktygen i min livslustlåda.
Syresättningen du får i övningen, gör att du upplever en harmoni och balans i kroppen och mentalt.
Ditt oxytocin (lugn och ro hormon) höjs, stressnivåerna går ner. Näringsupptaget förbättras och matsmältningen fungerar bättre.
Mentalt så blir du gladare, får idéer, lösningar på saker som ligger och skvalpar i bakhuvudet och massor med mer härliga saker.

Varsågod :)

Syresätt och vitalisera 
Jag brukar göra denna övning på morgonen innan jag stiger upp men du kan göra den närhelst det passar dig. Öppna gärna ett fönster så du får in syremättad ren luft (om du lever i en sådan miljö).

GÖR SÅ HÄR:
Lägg dig som ett X benen isär och armarna uppåt utåt. Om du inte får plats med underarmarna så låt dem gå in ovanför huvudet. Överarmarna ska gå utåt som X. Denna ställning öppnar upp och berättar för kroppen att det är tryggt här och jag får ta plats.

Ta ett lugnt djupt andetag, håll andan ett ögonblick innan du långsamt andas ut igen. Andas hela tiden genom näsan. Vid inandningen tänker du "jag syresätter", vid utandningen tänker du "jag vitaliserar min kropp".
Detta är allt du ska göra men du ska göra det en lång stund. Ju längre ju större effekt.

Det jag upplever många gånger är att jag inte vill sluta övningen, den är så himla skön och skiftar min mentala inställning så att hela mitt jag ler och blir förväntansfull inför livet.
Ibland har jag upptäckt att det gått en timme på detta viset. Det pillrar i hela kroppen när syret kommer ut i de minsta kapillärerna. Det känns som cellerna dansar av glädje!
Och min kunskap om att syre är läkaren till allt gör att jag känner att jag Boostar hela mitt system till hälsa. Genom att hjärnan syresätts så mkt så klarnar tankarna och jag kan gå direkt upp och göra ett arbete som jag förut har undrat hur jag ska lösa.

Kanske blir detta en av dina livsverktyg, kanske inte, men fortsätt då att leta, prova och testa dig fram tills du har en egen livsverktygslåda som får dina celler att dansa och emellanåt ger dig en känsla av glädjefnatt.

Lycka till!
Laila

Joomla SEF URLs by Artio