Registrera dig

Kanske är bilden ovan välbekant för dig?  Kanske känner du även igen känslan av att vara den lilla kattungen -  liten och sårbar.  Att du inte når de resultat du drömmer om, både professionellt och personligt?
Då kan det vara skönt att veta att du har ett lejon inom dig, det gäller bara att väcka det och plocka fram det! 

Häromdagen tittade jag på filmen "I am not your guru", en filmatisering om (Anthony) Tony Robbins och hans gärning att hjälpa hundratusentals personer till att leva med passion och att förverkliga sina drömmar och mål.

En sekvens var om en man som, liksom kattungen, utstrålade litenhet och svaghet.  Hans fru hade precis på ett mycket poetiskt och vackert sätt berättat om hur hon önskade att deras relation skulle vara, och när det blev hans tur syntes det hur besvärad han var av situationen.
Tony avbröt honom med några frågor och det framkom att under uppväxten var hans mamma den dominanta i familjen.  Hans pappa underdånade sig henne och han själv var i sin tur underdånig pappan.  Dessa "programmeringar" fanns kvar än idag, och nu när han var vuxen gjorde han på samma sätt som han var van vid.  

Tony började berätta följande historia:
Det var en gång en lejonunge, vars mamma och pappa blev brutalt dödade av andra lejon.  Den lilla lejonungen gömde sig och lyckades överleva.  Liten och rädd kröp den fram för att leta efter mat.  Den stötte på en flock får och i sin iver att söka trygghet och att få tillhöra i en gemenskap, började lejonungen att uppföra sig som fåren.  Den åt blad och gräs, den bräkte och den var lika rädd som fåren när vilddjur kom och jagade dem.
Tiden gick.  En dag angrep några lejon fårflocken och dödade de flesta fåren.  Lejonen fick tag på lejonungen som nu blivit ett fullväxt lejon.  Han var utom sig av rädsla och darrade i hela sin kropp... Lejonen tvingade fram honom till en damm där de böjde ner hans huvud över vattenytan.  När lejonet såg sin egen spegelbild och att den var lik de andra lejonen, gick det upp för honom att han är ett lejon - inte ett får.....  Han öppnade sitt enorma gap och från djupet av sin mage gav han upp ett äkta lejonvrål.

Tony stod nu tätt framför mannen, stirrade på honom och sa åt mannen att ryta.  Mannen öppnade munnen och från djupet av sin mage, med hela sin kropp levererade han ett äkta lejonvrål!  Om och om igen, med allt större kraft och  inlevelse röt mannen.  Han blev som förvandlad - han utstrålade kraft, pondus och självsäkerhet! 
Han hade plockat fram sitt rätta jag!  Det var underbart att se :)

Detta blev ett uppvaknande även för mig. Jag blev påmind om att jag har så mycket mer kraft i mig än jag egentligen använder! 
Hur är det med dig?  Släpper du fram ditt lejon och använder hela din kraft, utstrålning och pondus?  Eller låter du dig förminskas av dina rädslor och de "programmeringar" du omedvetet har med dig?

Kom ihåg att du är unik.  Det finns ingen annan människa som du.  Det har aldrig, och kommer aldrig att finnas någon annan som du.  Och du har så otroligt många resurser i dig.  Du har faktiskt redan nu alla resurser i dig som du någonsin kommer att behöva.  Du behöver bara ta fram dem.  Så hitta kraften, skrik ut ditt lejonvrål och känn dig stark och trygg i att du har allt du behöver och kan skapa allt det du drömmer. 

 Lotta Wesley

Blissful Living

c/o Wesley Enterprises Vision of Excellence AB, Robertshöjdsgatan 14, 416 78 Göteborg 0735-732 420, 0706-784 251