Registrera dig

3 saker att lära av studenterna - som ökar din livskvalitet

Studenttider är här och kanske har du också träffat på en hel skock av sjungande och skrålande ungdomar? 
Du kanske mest blivit irriterad, men faktum är att det mötet kan ge dig lärdomar som förgyller ditt liv...  Läs vidare och du får 3 värdefulla lärdomar och tips.

 

 

Här i Göteborg har det varit svårt att komma fram på gatorna i samband med att lastbilarna med stundenterna kört parad genom stan.  Den vanliga vardagslunken har bytts ut mot liv och högljudd glädje.  Irriterande, tycker säkert många.....  Men ärligt talat, hur irriterad kan man egentligen bli? 
Kommer du ihåg det  – dagen då du tog studenten?
Tänk tillbaka på din stundentdag och jag skulle gissa att du, liksom jag, fylls av känslor som bubblar upp och fyller dig – känslor av glädje, eufori, lycka, frihet, seger, hopp och framtidstro.  Kanske även fler stråk av olika känslor strömmar genom dig?

Om du nu inte känner positiva känslosvall, så vill jag delge dig 3 värdefulla saker vi kan lära av studenterna, för att förgylla ditt liv:

1. Fira att ett delmål uppnåtts

Studenten betecknar en viktig milstolpe i livet – skolåren är avklarade och flera olika alternativ och vägar öppnar upp sig.  Ett mycket bra tillfälle att fira allt engagemang och slit  som det innebär att gå i skolan!  Genom att glädjas och fira när ett delmål är avklarat, får du ny kraft och lust att gå vidare mot nästa delmål.  Och när det är roligt känns det lättare att möta de utmaningar som väntar längs vägen och mer värt att fortsätta även när det känns tufft.  Om du inte firar och har roligt under tiden är det lätt att du tappar sugen och slutar agera för att uppnå det du drömmer om.....

TIPS: I samband med att du bestämmer ditt mål och dina delmål, bestäm också vilken belöning som väntar när du fullgjort varje delmål.  Checka ut belöningen och njut av den fullt ut!


2. Fira dina framsteg och din utveckling 

Men det är ju inte bara att nå målet som är viktigt.  Kanske är det av större betydelse att även uppmärksamma dina framsteg och hur du utvecklas som person.  Att stanna upp och se tillbaka på det det som avklarats, summera lärdomar och ta ut riktningen för hur du ska gå vidare.  Vi tar bara studenten en gång i livet, men gör det till en vana att notera och fira både små och stora segrar, varje dag!  Känn tacksamhet för allt du kan och vet, och allt du gör - var glad och stolt över dig själv!

TIPS: Ha en särskild Segergest som du gör för att förstärka känslan av seger och samtidigt aktivera belöningscentrat i hjärnan.  Det gör att du vill ha mer, och du kommer må så bra!


3. Fira tillsammans med vänner och familj 

Studenten är ett fint tillfälle att samla släkt och vänner för kalas och härlig samvaro med varandra. Genom att uppleva saker tillsammans stärks relationerna till nära och kära och de sociala banden knyts på ett djupare sätt.  Kanske tänker vi inte på att relationer behöver vårdas, men precis som en planta behöver omvårdnad och  engagemang för att frodas, behöver vi visa omsorg till dem vi håller av för att bibehålla en kärleksfull relation.  Och när allt kommer omkring – så är det ju faktiskt gemensamma upplevelser tillsammans med familj och vänner som ger livskvalitet, och som du minns när du i framtiden tänker tillbaka på ditt liv.

TIPS: Ta vara på varje tillfälle att samla familj och vänner – fira mera!  Och däremellan, passa på att visa hur mycket du håller av dem, både i det du säger och i det du gör.  Imorgon kan det vara för sent....


Med detta sagt vill jag önska dig fröjdefulla tider där du:

  • Firar när du uppnått delmål
  • Firar dina framsteg och din utveckling
  • Firar tillsammans med familj och vänner

”Än klappar hjärtat med friska slag, och den ljusnande framtid är vår!  HURRA!”

Blissful Living

c/o Wesley Enterprises Vision of Excellence AB, Robertshöjdsgatan 14, 416 78 Göteborg 0735-732 420, 0706-784 251