Registrera dig

Hur ofta leker du nuförtiden?  Kommer du ihåg hur man gör?  
I denna veckans blogg inspirerar vi dig att leka mer - även mitt i din vardag.

 

Ska vi leka? - På ett café i Paris 
Två väninnor satt på ett utecafé i Göteborg. Det var inte så spännande omgivningar och bilarna strök förbi på gatan, människor stressade förbi på trottoaren. 
Då säger den ena kvinnan till den andra
- Du, vi leker att vi sitter på ett café i Paris. Allt är så exotiskt och spännande, kaffet är extra gott…
Eftersom väninnan var en ovanligt lekfull och äventyrslysten person med barnasinnet i behåll, så nappade hon direkt på detta.
- Tänk att vi är i Paris…så spännande….. har du känt så gott kaffet smakar…..helt plötsligt blev upplevelsen en helt annan. Känslan av att vara på äventyr tog över och nyfikenheten på omgivningen, det främmande gjorde att UPP- LEV-elsen blev helt annorlunda.

Jag tänker ofta på dessa kvinnor och genast börjar jag leka. – Vad kan jag leka just nu för lek? Är jag ute och kör bil, leker jag att jag aldrig har kört den vägen förut och är på upptäcktsfärd (fast sträckan är så inkörd så bilen ibland går av sig själv). Så spännande, vad finns det att se här då?
Varje gång jag tar på mig mina lekglasögon så ser jag massor av saker jag missat när jag slentrian-tittat mig runt.
NUET tar vid och tiden saktar in, jag blir MED – VET – en. Medveten om allt det vackra runt mig. Tittar på formationer i naturen, färger former som är riktiga konstverk. Hus jag inte tänkt på förut. Så mycket nytt!

Du är en världsmästare på att…..
Du är vuxen nu och du kan leka precis vilken lek du vill.
Att du är oerhört påhittig och hittar fantastiska lösningar på det du ska göra. Eller att du är världsmästare på att njuta, eller att du är alldeles extra magnetisk just idag så du drar till dig möjligheter, människor, ja allt som du skulle önska, även det du ännu inte fattat att du behöver.
Du kan leka att du aldrig mött vissa människor förut. Du har ställt in dig på att de är så härliga – riktiga glädjespridare (låtsas att du inte vet att de brukar vara sura och griniga). Vad händer i dessa möten tror du? Vad händer i dig? Vad händer i dem?

Förlorad verklighet
Förlorar jag verklighetsuppfattningen när jag leker? Jaa, det kan man fråga sig. Det beror ju på vad som är verkligheten. Är det det du ser med dina ögon eller det som du upplever inne i ditt huvud. Vilket är sant, var börjar verkligheten? Din attityd till dig själv och livet avgör hur du ser på världen. Är du en misstänksam, orolig, stressad argsint person med förutfattade meningar om människor och om livet självt, så är det den leken du leker.
Eller vill du leka leken där du tittar ut på världen med nyfikenhet, förväntan, spänning och glädje så är det så du upplever världen.
Finns det något sant eller falskt eller handlar det om att du bestämmer dig för hur ditt liv ska vara?

Skifta tillstånd-knapp
Skaffa dig en ”Skifta tillstånd-knapp” och lev, lek och älska mer. Jag lovar dig att livet blir helt magiskt, det bubblar av glädje inom dig. Du UPP- LEVER livet med ett barns ögon, där det bara finns MÖJLIGHETER.
- Jaha, och var sitter den knappen då?...
- Ja inte vet jag var du vill ha din knapp. Lek att den sitter någonstans, lättillgänglig, så du kommer när den av misstag ibland när livet blir för grått och du glömt att du har en.

Det är roligt att leva när man vet vad man vill och vart man är på väg.
DITT MAGISKA LIV hjälper dig på vägen.

Hälsningar
Team Blissful Living

Blissful Living

c/o Wesley Enterprises Vision of Excellence AB, Robertshöjdsgatan 14, 416 78 Göteborg 0735-732 420, 0706-784 251