Registrera dig

Blomstrande Kvinnor – kvinnor som lyckats med sina livsstilsförändringar
Läs intervjun med Tiina Määtta, som ger 3 tips på hur du kommer igång och fortsätter träna :)

Tiina Määtta är så mycket gladare när hon tränar
Vi har fömånen att få vara med om så fina möten och samtal med både deltagare, vänner, kollegor, kunder och samarbetspartners. Samtal och möten som handlar om livets olika skeden, personlig tillväxt, framgångar och glädjeämnen. Men de kan också handla om ämnen som kan vara svåra att prata om, tex mobbing på jobbet, utanförskap, ångest och sorg.
Vi har fått tillåtelse att dela med oss av de de här kloka kvinnornas berättelser, om hur de lyckats med sina livsstilsförändringar och nu blomstrar som personer.
Detta i hopp om att inspirera fler till att följa sin väg och leva i starkt inre ledarskap, medvetenhet och livslust.
Här delar Tiina Määtta med sig av hur hon kom igång och träna och hur viktig träningen är för hennes hälsa.

Tiinas 3 tips - Hur du lyckas komma igång och fortsätta träna
Jag möter Tiina i lunchrummet på kontoret där jag jobbar. Över lunchen börjar vi prata och Tiina berättar att hon är är så mycket piggare och orkar så mycket mer. Det syns verkligen! Hon har en helt annan utstrålning nu än några veckor tidigare. Jag frågar vad hon gjort och då berättar hon att hon börjat träna.

Wow, tänker jag, så underbart och så tydligt effekten visar sig! Som Hälsocoach är jag väl insatt i de fysiska och psykologiska effekterna av träning, men blir ändå överraskad och mycket glad över att det märks på ”helt vanliga” människor. För Tiina är en ”helt vanlig” kvinna, ca 50 år, och har inte elittränat tidigare i sitt liv. Däremot är hon ovanlig så tillvida att hon övervunnit cancer i matstrupen.

Eftersom jag vet att många tycker det är svårt att komma igång och att fortsätta träna, frågar jag om hon vill dela med sig av sina knep hur hon gjort för att komma igång med träningen och må så bra som hon gör idag, och det vill hon gärna.
Här är hennes tips:

- Jag är väldigt envis. När jag bestämt mig, då gör jag det.
Det är nog det som har gjort att jag klarat mig så bra igenom perioden med strålning mm i och med cancern. Så jag kan nog vara glad över min envishet!
- Det andra är att jag väljer att göra kul saker. Att dansa zumba är så roligt – jag blir så pigg och glad, livet känns så härligt! Och så började jag simma. Det var så längesen jag simmade så när jag började kom jag knappt ihåg hur man gjorde.... men nu går det mycket snabbare. Idag (ca 6 veckor efter start) simmar jag 50 m mer på samma tid!
- Sen tror jag att attityden och tankarna är viktiga. Att man tänker snälla tankar om sig själv och ser det positiva i livet. Att man tror det är möjligt!

Det spännande med Tiina är att det så tydligt märks vilka dagar hon har varit iväg och simmat eller dansat zumba. Jag kan höra på hennes steg, känna hur hon utstrålar energi och glädje. Hon har också börjat att använda klänningar, och ger mer omsorg till sig själv = gör sig i ordning och gör sig vacker.
Det är så roligt att se hur hon blomstrar!
Och allt tack vare att hon bestämt sig!

Det kan du också göra – vad är det dags att du bestämmer dig för nu?

P.S. Har du eller någon du känner gjort en livsstilsförändring?  Vill du inspirera andra genom att dela med dig av dina erfarenheter?
Kontakta oss - vi vill gärna lyssna och glädjas med dig!  Våra kontaktuppgifter hittar du längst ner på hemsidan.

Blissful Living

c/o Wesley Enterprises Vision of Excellence AB, Robertshöjdsgatan 14, 416 78 Göteborg 0735-732 420, 0706-784 251